Wie is de gemeentelijke Ombudsman?

Wie is de gemeentelijke Ombudsman?

Toon Lamers

Op 17 december 2015 heeft de Doetinchemse gemeenteraad Toon Lamers benoemd en beëdigd als gemeentelijke Ombudsman.

De heer Lamers woont al jaren met veel plezier in de Achterhoek en voelt zich sterk verbonden met de regio. Toon Lamers is altijd actief geweest in de publieke sector en was onder andere gemeentesecretaris van de voormalige gemeente Wisch. Vanaf 2004 is Lamers gevestigd als zelfstandig adviseur en is hij in de Achterhoek actief geweest bij gemeenten, het onderwijs en in de zorg in uiteenlopende functies en rollen.

Sinds 2012 is de heer Lamers gemeentelijk Ombudsman bij de gemeenten Oost-Gelre en Zutphen. In die beide gemeenten heeft Toon Lamers zich er voortdurend voor ingezet dat het werk als Ombudsman steeds meer verschuift van de formele procedures naar de informele aanpak, die meer en meer gericht is op het goed analyseren en het oplossen van klachten van burgers over bejegening door ambtenaren en/of bestuurders.  Een aanpak, waarbij – zo blijkt in de praktijk - vooral de burger gediend is.

“De ontwikkeling van de gemeentelijke Ombudsman sluit aan bij mijn persoonlijke karakter en drijfveer om vooral laagdrempelig en toegankelijk te willen zijn. Ik zie er naar uit om mijn opgedane ervaring nu in te kunnen zetten voor de inwoners van de gemeente Doetinchem.”